menusearch
vahdatpt.ir

کیفوز

>
نجف آباد. خیابان امام شرقی. مابین چهارراه شهرداری و بانک ملی مرکزی. تلفن مستقیم: 42636846 (031) تلفن مرکز: (داخلی 7) 42626266 - 42621162
بدون پله، مجهزبه بیوفیدبک عضلات کف لگن، دستگاه شاک ویو، لیزرپرتوان، دستگاه های تحریک کننده عصب و عضله، پارافین، ترکشن، درای نیدلینگ (طب سوزنی)، تجهیزات تمرین درمانی، تکنیک های دستی و...
(0)
(0)
کیفوز

خم بودن بیش از حد و غیر طبیعی ستون فقرات در ناحیه سینه ای سبب بروز عارضه ای می‌شود که کیفوز یا گوژ پشتی نام دارد.
این بیماری عارضه ای شایع در میان نوجوانان و جوانان بخصوص دختران نوجوان است که با جلو آمدن سر، افتادگی شانه‌ها و کتف‌ ها و کاهش قدرت حرکت اندام‌ های فوقانی همراه است.
گوژ پشتی یا کیفوز در ستون مهره ای سینه ای اغلب در اثر مشکلات تعدادی مهره ایجاد شده و سبب بروز تغییر در شکل ستون مهر ها می‌شود.
در موارد شدید کیفوز می‌تواند سبب بروز درد کمر و ستون فقرات و حتی در مواردی کاهش ظرفیت تنفسی گردد.
در حالت طبیعی، ستون فقرات به میزان کمی تحدب پشتی دارد و افزایش بیش از حد طبیعی این تحدب، ناهنجاری و اختلال به حساب آمده و سبب بروز بدشکلی در ستون فقرات و ظاهر نازیبا می‌شود.
این عارضه در بسیاری از موارد بصورت خفیف بوده بطوریکه برای تشخیص آن باید بررسی های دفیق انجام گیرد.

 

کیفوز وضعیتی
شایعترین نوع کیفوز ستون مهره بخصوص در دختران نوجوان است که در اثر افزایش قوسی است که بطور طبیعی در ستون مهره سینه ای وجود دارد.
چاقی و عدم تحرک و فعالیت بدنی و در مواردی بیماری های مفصل ران از دلایل بروز این نوع کیفوز هستند.

 

کیفوز شوئرمن
این بیماری هم در نوجوانان با سن حدود ۱۶-۱۰ سال یعنی سن بلوغ بروز کرده و معمولاً شدت قوس ستون مهره در این بیماری بیش از کیفوز نوع قبل است.
تغییر شکل در ستون مهره ها همراه با دردی که پس از ایستادن و نشستن طولانی مدت تشدید می‌شود از علائم این نوع گوژ پشتی است که در بین نوجوان شایع است.

 

کیفوز مادرزادی
در این نوع کیفوز، ستون مهره جنین در زمانی که در شکم مادر است بدرستی تشکیل نشده و ممکن است دو یا چند مهره از یک طرف به هم چسبیده باشد یا یک مهره بصورت ناقص تشکیل شده باشد که در نتیجه آن بعد از تولد با رشد کودک قوس ستون فقرات بتدریج افزایش می‌یابد.

 

دلایل کیفوز
•    رشد غیر طبیعی مهره‌ها
•    اختلال‌ات عصبی
•    تومور های ستون فقرات
•    بیماری‌ های التهابی خاص
•    عفونت ستون مهر ها
•    شکستگی‌ های ناحیه ستون مهر ها
•    وضعیت غلط بدن هنگام نشستن و راه رفتن

 

روش های درمان
تجویز نرمش های فیزیوتراپی مخصوص توسط فیزیوتراپیست
فیزیوتراپی و تمرینات اصلاحی مهم ترین و موثرترین درمان در کاهش و از بین بردن این عارضه است.
تجویز بریس های مخصوص برای درمان بدشکلی ایجاد شده و بازگرداندن مهر های جابجا شده به وضعیت طبیعی در مواردی که کیفوز بحدی شدید است که مشکلات جسمی و ظاهری زیادی برای فرد ایجاد کرده و با سایر روش ها قابل بهبود نیست جراحی برای درمان بدشکلی ایجاد شده انجام می‌گیرد.
در درمان جراحی پزشک ابتدا امتداد مهره ها را اصلاح کرده و سپس با استفاده از پیچ و میله های خاصی آنها را در وضعیت اصلاح شده نگه میدارد.
گاهی نیز با استفاده از پیوند استخوان تعدادی از مهره ها را به یکدیگر جوش می‌دهد.

 

 

 

برای دیدن ویدئوی تمرینات اینجا کلیک کنید.

هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیرمجاز و تمامی حقوق برای فیزیوتراپی وحدت محفوظ است.
1143 10 meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1,maximum-scale=1,user-scalable=yes" /> 9 meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />